Η Περιπέτεια μιας Λαμπάδας στην βιβλιοθήκη «Κωνσταντίνος Κούμας» στην Λάρισα 4 Αυγούστου, 2015 – Κατηγορία: Ότι Νεότερο

Συνεχίζονται και μέσα στον Απρίλιο οι απογευματινές δράσεις κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας».

Χθες γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με τη δράση «Πώς θα αγαπήσει το παιδί το βιβλίο;» και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που απασχολουν γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους όσοι αγαπούν τα παιδιά και τα βιβλία. Ορίστηκαν τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του μικρού αναγνώστη ενώ το βιβλίο ‘Αντίο Καλτσούλη’ του Benjamin Chaud ενέπνευσε ώστε μέσα από παιχνίδια και βιωματικές ομαδικές δράσεις να επιλεχτούν ξεχωριστοί τρόποι ανάγνωσης!

Η πιο μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης πλησιάζει και τη Μεγάλη Δευτέρα στις 6 μ.μ. ένα μικρό ταπεινό κεράκι μας βοηθά να γνωρίσουμε και να θυμηθούμε τα πασχαλινά έθιμα και να ανακαλύψουμε την αξία της ταπεινότητας. Ζούμε τις «Περιπέτειες μιας Λαμπάδας» μέσα από το ομώνυμο βιβλίο της Πηνελόπης Μωραΐτου και προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κεράκι να πραγματοποιήσει το κρυφό του όνειρο. Στο τέλος μικροί και μεγάλοι στολίζουμε την πασχαλινή μας λαμπάδα!

Οι δράσεις δεν έχουν κόστος συμμετοχής, είναι όμως απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση ενδιαφέροντος στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης 28ης Οκτωβρίου 9 και στο τηλέφωνο 2410-531973.

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/

« “Μικροί ήρωες μεγάλα μυστικά” τα νέα βοηθήματα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος
2ο Ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στην Αθήνα!!! Οκτώβριος 2014 – Μάιος 2015 »