Κρητική 1: Η Ελευθερία και το ταξίδι της Ελληνικής Σημαίας 14 Σεπτεμβρίου, 2017 – Κατηγορία: Κριτικές

Γράφει η Αργυρώ Μουντάκη

Πηνελόπη Μωραίτου

Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Εκδόσεις Πορφύρα, 2015

Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά!!!

Η Ελλάδα μας και οι πρόγονοί μας έχουν περάσει πολλά στα βάθη της ιστορίας αλλά και στην πιο πρόσφατη ιστορία. Με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου προτείνουμε ένα βιβλίο, που βασισμένο στα τελευταία 200 χρόνια ιστορίας μας μάς αφηγείται την ιστορία της Ελληνικής σημαίας.

Η ωραία ιστορία, που αρχίζει από το Ρήγα, συνεχίζει με τον Κοραή, φτάνει στη γερμανική κατοχή και καταλήγει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου βοηθάει ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν την ιστορική μας ταυτότητα ώστε με πίστη σε αυτή, αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούν στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

Με ωραία αφηγηματική ροή, με αρμονική πλέξη φαντασίας και ιστορίας, με πλούσια και όμορφη εικονογράφηση, με ζωντανά χρώματα, και μεόλα αυτά να συνδυάζονται με την άριστη ποιότητα έκδοσης πρόκειται για ένα ποιοτικό βιβλίο που ξεχωρίζει για την διδακτική και ψυχαγωγική του διάσταση και που συστήνω ανεπιφύλακτα, τόσο για το σχολείο όσο και για το σπίτι.

« Παρουσίαση “Αρτεμάκης και Ροξάνθη” στην Στοά του Βιβλίου
Κριτική 4: 25η Μαρτίου »