Eκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης: «Μαθαίνοντας τα παιδιά μας να αγαπούν την ιστορία» 3 Οκτωβρίου, 2019 – Κατηγορία: Βιβλιοπαρουσιάσεις, Ότι Νεότερο

Τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18.30 οι εκδόσεις Πορφύρα και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με την Πηνελόπη Μωραΐτου, PhD, εκπαιδευτικό-συγγραφέα.

Πώς τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία της πατρίδας μας με ευχάριστο τρόπο;

Πώς ένα λογοτεχνικό διήγημα μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής εθνικής γιορτής;

Ένα πριν τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, το σεμινάριο αυτό μπορεί να βοηθήσει σε μια διαφορετική προσέγγιση της σχολικής γιορτής.

Αφορμή μας δίνει το βιβλίο «Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας» της Πηνελόπης Μωραΐτου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πορφύρα με εικονογράφηση από την Πέγκυ Φούρκα: Η Επανάσταση του ‘21, το Έπος του ’40, 1974, η εξέγερση του Πολυτεχνείου, τρεις ιστορικοί σταθμοί με πρωταγωνίστρια την Ελληνική σημαία! ‘Ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ιστορικές στιγμές που σφράγισαν την νεότερη ιστορία μας.

Η γνωστή συγγραφέας επανέρχεται με ένα έργο που έλειπε από τις παιδικές βιβλιοθήκες! Ένα βιβλίο για την σημαία των Ελλήνων και τα ιστορικά γεγονότα που σφράγισαν όχι μόνο την εμφάνισή της αλλά και την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας. Ένα βιβλίο για να γνωρίσουμε την ιστορική μας ταυτότητα ώστε με πίστη σε αυτή, αλλά και σεβασμό στους συνανθρώπους μας που προέρχονται από διαφορετικές ιστορικές και πολιτισμικές αφετηρίες, να ανοιχτούμε στις απαιτήσεις της εποχής που ζούμε.

« «Η Ελευθερία και το ταξίδι της ελληνικής σημαίας»: Η Πηνελόπη Μωραΐτου, μιλά για το βιβλίο της
Συνέδριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος »